Training en begeleiding

Wij kunnen ons voorstellen dat het gebruiken van een digitaal kindportfolio een verandering is binnen de werkwijze van jouw school. Daarom biedt de Groeimap een aantal trainingen aan om de implementatie van de Groeimap goed te laten verlopen. De trainingen worden gegeven door ervaren onderwijsprofessionals die zelf hebben gewerkt met een digitaal kindportfolio en ervaring hebben in het voeren van gesprekken met kinderen.

Implementatie – starttraining


In deze training van een dagdeel wordt samen met jouw team de Groeimap ingericht en samen afspraken gemaakt over het gebruik van de Groeimap in de klas.

Gesprekken met kinderen (verdiepingstraining)


In deze training van een dagdeel krijgen de leerkrachten praktische tips voor het voeren van Groeimap gesprekken. De training bestaat uit een deel theorie (o.a. gesprekstechnieken), maar ook diverse werkvormen om de theorie in te zetten in de praktijk.

Begeleiding in de klas


Om de Groeimap goed in te zetten in de klas heeft tijd nodig, omdat dit een nieuwe werkwijze met zich mee brengt. Als leerkracht ga je met ieder kind in gesprek over de Groeimap, maar hoe organiseer ik dit? Daarom is het mogelijk om begeleiding in de klas aan te vragen, waarbij één van onze onderwijsprofessionals coach-on-the-job geeft en praktische tips geeft om dit goed te organiseren.